Around Computers - Magazin IT - Arad
Categorii
Filtre

 


Media Tek

Media Tek a anunțat că va concura cu Samsung, Nvidia și Qualcomm pe piața cipurilor quad-core pentru smartphone-uri. Compania originară din Taiwan a confirmat existența sistemului quad-core MT6589 (SoC), care oferă un suport modern HSPA+, precum și alte standarde internaționale. Un cip quad-core de nouă generație ar reprezenta o premieră, au spus oficialii companiei.
Procesorul, în sine, se bazează pe designul ARm Cortex-A7, care este aceeași tehnologie pe care o putem regăsi la procesoarele quad-core S4 de la Qualcomm.
 

Cipul de la Qualcomm, menționat mai sus, nu va fi lansat decât în finalul anului viitor. Asta în timp ce procesorul de la Media Tek va fi folosit pe o serie de smartphone-uri care vor fi lansate în primul trimestru al anului 2013.

MediaTek MT6589 va suporta 1080p 30fps/30fps low power playback și înregistrare, o cameră care va avea 13 megapixeli și o rezoluție a display-ului de până la 1920×1080.

Recent, Samsung a anunțat existența procesorului quad-core Exynos 5440, care va rula cu siguranță pe viitorul smartphone Galaxy S4.

În ciuda faptului că producătorii de smartphone-uri au început să marească numărul de telefoane cu procesoare quad-core, analiștii IHS sunt de părere că vendorii își vor schimba concepțiile și vor încerca să ofere experiențe mult mai solide, adică smartphone-uri cu cipuri cu un număr mai mare de nuclee.